KRISTOFF K.ROLL (FR)/ IN THE SHADOW OF THE WAVES

13.i 14. 10., 17:00, 18:30 i 20:00 @ Park Zrinjevac (u slučaju kiše vidimo se u prolazu Oktogon) (35´)

Najprije je tu izvedba koju svi slušaju ležeći, započinjući sa živim prikazom zvukova koji nas okružuju i generalne atmosfere stvorene događanjem, krajolikom i dobom dana ili noći. Potom slijede zvukovi i glasovi inspirirani identitetom mjesta, tvoreći pritom instantnu zvukovnu kompoziciju. Na kraju, slušamo priče iz snova koje smo prikupili, preradili, uredili i obilježili glazbom koja prati slušatelje/ice na tom snovitom putovanju.

Svaka je sesija, kao i san, drugačija.

Paralelno s ovim javnim događanjem, radimo i na prikupljanju snova za Knjižnicu priča iz snova. Kako bismo poboljšali svaku novu audio-govornu siestu, snimamo snove koje nam govore slušatelji/ce voljni igrati tu igru. Uređujemo i prerađujemo te snove kako bismo ih uključili u nadolazeće sieste.

Projekt: Kristoff K. Roll 

Produkcija i administracija: Bérangère Mabé 
Cie Kristoff K.Roll podupire La La Région Occitanie – Francuska

Događanje je organizirano u suradnji s Francuskim institutom, projektom TransARTE i programom TEATROSKOP (www.institutfrancais.com).

Siestes Olé - Bonne définition - Photo J-F Cros

Siestes Olé – Bonne définition – Photo J-F Cros

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA

Kristoff K.Roll je sound-art duo nastao u Parizu 1990. Čine ga Carole Rieussec i Jean-Kristoff Camps. Ovaj muzički dvojac stvara izvanredni „višeulazni zvukovni labirint“. Kreću se od akuzmatske i  elektroakustičke improvizacije prema zvukovnom teatru, kroz radio umjetnost, instalacije, tekstualne kompozicije i izvedbu. Vrijeme, prostor i objekti glavne su okosnice njihova pisanja.   U 90-ima duo je bio među glumcima uključenima u novonastalu scenu elektroakustičke studio kompozicije na sceni. Iako u početku skriveni iza scene, studio i njegovi procesi postali su instrumenti u igri žive improvizacije. Ova prekretnica stvorila je ogromno bujanje zvuka.Izdali su nekoliko priznatih albuma, skladaju za film, ples, kazalište, kazalište lutaka, cirkus, ulične izvedbe i transdisciplinarne trupe. Razvili su i individualne estetike koje su usko vezane i rezoniraju s estetikom dua.

Siesteuses - festival D-CAF16 - CIC-Rooftop - Photo Mostafa Abdel Ati

Siesteuses – festival D-CAF16 – CIC-Rooftop – Photo Mostafa Abdel Ati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umjetnost govori (o) svijetu, reflektira ga manje ili više, to se ne može ignorirati. Ljutnja i bijes su emocije, energije veće od ovog svijeta. Daju ogromnu moć priči. U tijelima su glazbenika, glumaca… ali takva moć je prolazna. Umjetnost bi vjerojatno bila ništa bez ljutnje, bez žudnje za promjenom, transformacijom svijeta. Umjetnost se, u nekoj mjeri, oslanja na tu energetsku masu kakva je bijes.