RABIH MROUÉ/ RIDING ON A CLOUD

15. 10., 21:30h @ MM centar

Riding on a Cloud impresivna je kombinacija osobnog i političkog: za ovu predstavu Rabih poziva svog brata Yassera da igra ulogu lika koji mu osobno sliči. Ta osoba je ozlijeđena u libanonskom građanskom ratu te je izgubila sposobnost korištenja riječi. Yasser počinje snimati videa koji se stapaju s njegovim ispričanim sjećanjima na pozornici kako bi oblikovao subjektivnu sliku političkih događaja u Libanonu. Riding on a Cloud također opisuje fragilnu konstrukciju biografije koja se pojavljuje na granici između političke stvarnosti, sjećanja, činjenica i fikcije. Za Mrouéa ovo je uvijek polazišna točka umjetničke samorefleksije, koja se onda transponira za kazalište i izložbe.

Koncept, scenarij i režija: Rabih Mroué 

Asistenti režije: Sarmad Louis i Yasser Mroué  

Izvedba: Yasser Mroué  

Uz potporu Fonds Podiumkunsten, Prins Claus Fonds, Hivos & Stichting DOEN – (The Netherlands).  Događanje je realizirano uz potporu Goethe-Instituta u Hrvatskoj (www.goethe.de/zagreb).

Riding on a cloud

Riding on a cloud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA

Rabih Mroué živi u Berlinu. Kao umjetnik, glumac i redatelj, on u svome radu spaja vizualnu umjetnost, performans i kazalište. Svojim radom usmjeren je na širi politički i ekonomski kontekst; kombinira okrutnu stvarnost i fikciju koristeći postojeću dokumentaciju, video, fotografije i predmete kako bi kompromitirao autoritet arhivskih dokaza.