RADIONICA/ ENESA MAHIĆ (HR): RAGE DANCE

13.10., 18 – 20:30h te 16.10., 11:30 – 14h Enesa Mahić: Rage Dance @ Galerija SC

Tijelo, glas i bijes

Kako zadržati ljutnju u tijelu i kako je pustiti bez da naudiš sebi i/ili drugima? Jesi li kad izvrištao svoj bijes i što je htio reći? Što se dogodi kad bijes napusti tijelo? Na ovoj radionici radit ćemo na utjelovljivanju ljutnje i bijesa kroz tjelesno, plesno i glasovno orijentirane psihoterapeutske vježbe. Učimo kako prizemljiti, izraziti i integrirati bijes bez da nas obuzme.

Mapiranje bijesa

Koja su naša rana iskustva s bijesom i kako su se prema njemu odnosili naši najbliži? Kako je bijes izražavan u tvojoj obitelji? Koja su uvjerenja oblikovala tvoj stav prema bijesu? Na ovoj radionici istražujemo svoju osobnu povijest bijesa kroz ples, pokret, ritualno kazalište te tjelesno orijentirane psihoterapeutske vježbe.

Radionica je otvorena za početnike i iskusne plesače. Premda će Lab biti sigurno mjesto za istraživanje, imajte na umu da će biti glasan, emotivan i izraženih kretnji.

Prijave s kratkim motivacijskim pismom i osobnim podacima (ime, prezime, datum rođenja, zanimanje/studij, kontakt) šaljite na e-mail edukultura.sc@gmail.com do 10.10.2016. u ponoć. Sudjelovanje je besplatno, ali nećemo odbiti vašu donaciju ukoliko nas odlučite podržati.:)

Enesa Mahić kvalificirana je za tjelesnu psihoterapiju, ples i rad s traumama. Radi individualno i u grupama više od 15 godina. Zanima je kako naše tijelo istovremeno može ograničiti i izraziti cijelo ljudsko iskustvo: emocionalno, mentalno i duhovno. Istraživanje i sigurno izražavanje negativnih emocija ključno je za podizanje nivoa samoprihvaćanja, zadovoljstva i sigurnosti, kaže Enesino iskustvo.

www.corenesa.com

Bijes je znak da smo predugo blokirali svoju ljutnju, da smo dozvoljavali da nam se prijeđu osobne granice i ako ne nađemo siguran način da ga izrazimo, okrećemo ga ili protiv sebe ili protiv onih koji su nam najbliži.Enesa Mahić

 

Financirano sredstvima europskog projekta apap –Performing Europe 2020 (apap -audience development project),
sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

2

5