MARÍA JEREZ (ES)/ KABINET SLASNIH ČUDA

 14.10., 21h, 21:30 i 22h prezentacija @ Polukružna &TD (30′)

Nakon tri tjedna intenzivne radionice María Jerez, Eva Badanjak, Matea Bilosnić, Sara Ercegović, Ivan Penović i Martina Zelenika aka MOON otvorit će vrata svojeg Kabineta slasnih čuda. Tajanstvena mjesta naseljena heterogenim objektima; neuredna kolekcija stvari koja poziva na pogled u panici. Ovakva promiskuitetna mjesta, gdje postoji takvo mnoštvo znatiželje, inzistiraju na indiferenciji kao modusu operandiju. Tranzicija između neorganiziranih akcija, eklektičnih objekata bez kakve jasne strukture, kreira enigmatična značenja. Ovaj projekt poziva radove različitih umjetnika da koegzistiraju kako bi objasnio taj prostor stavljajući njihove projekte: jednog pokraj drugoga, jedan u drugi, u sebe same, u druge stvari, u razgovore, van njihovih referenci, iznad predmeta koji su im strani, ispod igre na ploči, vireći iza drugog projekta, u mraku. Tražeći koegzistenciju najluđih materijala u jednom prostoru. Prostoru koji će se transformirati dok god se razgovori, akcije, snimanja, reference, tijela, glasovi i objekti budu izmjenjivali u njemu.

Autorica: María Jerez
Koautori i izvođači: Eva Badanjak, Matea Bilosnić, Sara Ercegović, Ivan Penović & Martina Zelenika aka MOON
Posebna gošća: Cuqui Jerez
Dizajner svjetla: Marino Frankola
Rekviziti: Tanja Cvetko
Grafički dizajn: S-TISAK
Inspicijentica: Jelena Božić
Producentice: Andrea Remetin i Silvija Stipanov
Produkcija: de facto
Koprodukcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Teatar &TD – Ganz novi festival u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 sufinanciranog sredstvima programa Europske Unije Kreativna Europa.
Uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

The cabin of Delicious Wonders Sin título

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIJA

María Jerez (1978., Madrid) završila je povijest umjetnosti (1999-2000) i audiovizualne komunikacije (1998-1999) na Sveučilištu u Madridu. Rad Marije Jerez obuhvaća područja filma, koreografije, arhitekture i vizualnih umjetnosti. Njezina praksa zasniva se na ideji da svaki novi proces otkriva i novi format. On se sastoji od razvijanja posebnog jezika koji može nastati isključivo u tim novim specifičnim uvjetima. Autorica želi razvijati svoju praksu kao eksperimentalni kontinuum koji pogađa ne samo vidljivi dio rada – umjetničko djelo – nego i metodologije koje su u stalnom razvoju, kontekste koji se oko umjetničkog djela stvaraju, te publiku i odnose.

Maria Jerez, photo by Elena Hidalgo

Maria Jerez, photo by Elena Hidalgo

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedan od mojih omiljenih filmova povezanih s bijesom je Taksist. Are you talking to me?

2

5